29 Ekim 2014 Çarşamba

Kahvenizi Nasıl Alınırdınız? Kişiliğime Göre…

Hayattaki seçimlerinizin kişiliğinizi ele verdiğini artık biliyor olmalısınız. Seçtiğiniz giyim şekli, konuşmanız, yemek yemeniz, jest ve mimikleriniz nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu hakkında fikir veriyor. Peki, içtiğiniz kahve çeşidinin de bu konuda izler taşıdığını daha önce düşünmüş müydünüz?

Kahve tercihinizin kişiliğinizi ele verdiği bir araştırma anketi sonucunda ortaya çıkmış. Araştırma Amerika'da yapıldığı için Türk Kahvesi'ni göremeyeceksiniz ama artık kahve kültürümüz o kadar gelişti ki Türk Kahvesi dışında diğer kahvelere de aşırı bağımlılığımız oluştu.

İşte kahve çeşitleri ve kişilik ipuçları:

Espresso: Espresso vazgeçilmez tercihiniz ise arkadaş canlısı ve uyumlu bir kişisiniz. Sizin için önemli olan kahvenin tadının yanı sıra espressoya özgü o tadı.

Double Espresso: Pratik ve çok çalışkan birisi olduğunuzu gören kahve çeşidi de double espresso. Tek bir shot kahve sizin için yetersiz kalıyor.

Triple Espresso: Heyecanlı ve obsesif bir kişiliğiniz var.

Expresso: Zeki ama sinir bozucu olduğunuz söyleniyor. Bilerek veya bilmeyerek espressonun adını yanlış söylüyorsunuz. Her iki şekilde de insanlar sizin biraz gıcık biri olduğunuzu düşünüyor.

Americano: Sakin ve bilinçli bir kişiliğe sahipsiniz. Hayatta basit şeyleri seviyor ve küçük şeylerden mutlu olabiliyorsunuz.

Cappuccino: Sıcakkanlı ama biraz da düşüncesizsiniz. Çevrenizdekiler günlük hayatta yapmanız gerekenleri her zaman size hatırlatmak zorunda kalıyor.

Frappuccino: Mutlu ve enerjik bir yapıya sahipsiniz. Kahveyi sevdiğinizi söyleseniz de asıl önemsediğiniz dondurma…

Karton Bardakta Kahve: Ciddi ve işine odaklanmış kişilersiniz. Bu hayatta sizi tek zorlayan şey kahve bardağınızın sıcak olması.

Latte: Düşünceli ama kararsızsınız. Bilmediğiniz denizlerde yüzmek yerine güvenli limanları tercih ediyorsunuz.

Macchiato: Geleneksel ve ketum bir kişisiniz.

Mocha: Eğlenceyi seven ve yaratıcı birisiniz. Kahvenin tadını sevmiyorsunuz ama sizi ayakta tutacak tek şey olduğunu biliyorsunuz.

Soğuk Kahve: Kendinden emin ve dışa dönük birisiniz. Kimsenin size hayatınızı nasıl devam ettirmeniz gerektiğini söylemesine izin vermiyorsunuz.

Bol Köpüklü Türk Kahveniz de bizden olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder