17 Haziran 2014 Salı

Alternatif ve İlginç Tatil Önerileri

Yaz ayları gelirken nerede tatil yapsam ya da hep aynı şekilde tatil yapıyorum diyorsanız, bu yıl bir değişiklik yaparak ilginç önerilere yönelebilirsiniz. Genelde yaz aylarında tatil denildiği zaman otellerde, pansiyonlarda geçirilen deniz, güneş ve kumdan oluşan tatiller akla gelir. Elbette tatil kavramı yalnızca bundan ibaret değil…

Her yıl 5 yıldızlı otellere dünyanın parasını vererek yaptığınız tatiller artık sizi sıkmışsa ama yine de deniz ve kumdan vazgeçemiyorsanız, Türkiye'nin saklı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Antalya'ya 85 km uzaklıktaki Olympos, size hem doğayla iç içe hem de eşsiz bir deniz keyfi sunabilir. Salaş tatil mekanlarından olan Olympos benzeri yerler ülkemizde fazlaca var. Elinize bir harita alarak bu köşeleri keşfe çıkabilirsiniz. Buralarda kiralayacağınız evler, bungolavlar ve çadır alanları bulunuyor.

İşte Türkiye'nin en iyi plajı olarak alternatif tatil yapabileceğiniz yerler:

İztuzu Plajı

Kabak Koyu

Kelebekler Vadisi

Mermerli Plajı

Olympos Plajı

Patara Plajı


Deniz ve kum olmasa da olur diyenlerdenseniz ama doğadan da vazgeçemiyorsanız, Karadeniz'in keşfedilmemiş ormanlarında bir kamp ayarlayabilirsiniz. Ayrıca maddi olarak da 5 yıldızlı otelden çok daha az bir harcama yaparak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bisiklet turlarına, doğa turlarına, off – road gibi aktivitelere, tırmanış ve treking gibi aktivitelere katılarak unutamayacağınız bir tatil yaşayabilirsiniz.

İşte Türkiye'nin yeşile doyuran yerleri:

Bolu - Abant

Amasya

Rize - Ayder Yaylası
 
Muğla - Gökova

Artvin - Maral Şelalesi

Trabzon - Sümela Manastırı


Eğer yurtdışı tatili planlıyorsanız, yine birçok alternatif olduğunu söylemem lazım. Özellikle çok yorucu olmayan ve geniş alanları kapsamayan turları tercih edebilirsiniz. Çok geniş alanı kapsayan turlar dinlenmekten çok yorulmanıza neden olabilir. Örneğin Mısır, Uzak Doğu, Yunanistan Adaları gibi turlara katılarak hem yeşile hem denize doyabilirsiniz.

Tatili koca bir yılın dinlenme evresi olarak düşündüğünüz zaman ve ailenizle kaliteli bir zaman geçirmek olarak düşündüğünüz zaman çok fazla kalabalık olmayan, kafa dinleyebileceğiniz ve ailenizle birlikte birçok aktiviteye katılabileceğiniz yerleri tercih etmelisiniz. Bazen 5 yıldızlı oteller bir tatilden çok programlanmış bir hayattan farksız olabilir. Belli saatlerde kahvaltı yapabilmeniz gibi. Bu nedenle bir ev kiralayarak kendi kafanıza göre bir tatil planlayıp, biraz da spontane gelişmesini sağlayarak unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder