4 Haziran 2014 Çarşamba

Altında Düşüşler Son Bulacak mı?

Geçtiğimiz yıl Şubat ayından bu yana devam eden altın fiyatı düşüşleri, 2014 yılının ilk yarısını sonlandıracağımız bu ayda hala devam ediyor. Bu düşüşlerin ne zaman son bulacağı, daha ne kadar düşüş meydana geleceği ve etkileri merak ediliyor.

Altın fiyatları 2013 yılında ABD ekonomisinde iyileşme belirtileri görülmesi üzerine FED'in varlık alım programında azalmaya gideceğini belirtmesiyle düşüş göstermeye başladı. Açıklanan makro ekonomik veriler de iyileşmeyi destekleyince altın sert düşüşler göstermeye devam etti. 1,900 dolar seviyelerinden 1,180 dolar seviyelerine kadar düşüş gösteren fiyatlar karşısında yatırımcılar hisse senetlerine yöneldi.

2014 yılı için yapılan altın tahminleri 1,400 doların geçilemeyeceği yönündeydi. Altın fiyatları 2014 yılı Haziran ayını girdiğimiz bugünler de 1,245 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

FED ise varlık alımlarında 85 milyar dolardan 45 milyar dolar seviyelerine kadar bir azalma yaptı. Aynı zamanda varlık alımlarının 2014 sonunda bitirilmesi planlanıyor. Durum böyle iken altın fiyatlarının bir süre daha bu seviyelerde seyredeceği söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder