25 Haziran 2014 Çarşamba

ABD Ekonomisi Geriliyor mu?


Ekonomistlere göre ABD Ekonomisi için 2014 hiçte iyi gitmiyor. Peki gerçektende de bu veriler dünyanın süper gücünün ekonomisinin gerilediğinin kanıtı mı?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen ülke; 2014’ün ilk çeyreği sonunda son 5 yılın en kötü tablosu ile karşı karşıya!

Gelen verilere göre ABD ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 2.9’luk daralma gösterdi. Bu tahmin edilenin çok daha üzerinde bir daralmaydı ve son 5 senenin en kötü performansı idi. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde yüzde 1.0 olarak beklenen daralma oranın, yüzde 2.9’lara çıkması; daralmanın beklentilerin çok daha üzerinde ve ciddi olduğunun da kanıtı oldu.

Bu veriler ABD’nin ekonomik gelişim göstermek istediği görüşünü pekiştiriyor ve parasal genişlemeyi daha az gerekli kılıyor. Yine bu verilere bağlı olarak bugün WSJ’nin yayınladığı haberde ABD’nin 40 yıl sonra yeniden ham petrolü ihracatı yapmasının önünü açtığı söyleniyor.

İki haberi tek paydada inceleyecek olursak aslında ABD ekonomisinin gerilemeye değil, tam tersi daha da büyümek için çalışmalar yaptığına bu nedenle de gelen verilerin birbiriyle tutarsız olduğuna dikkat çekilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder