14 Ekim 2014 Salı

Başarılı İnsanların Ortak Noktaları

Başarı hayatımızın her aşamasında aranan bir ihtiyaçtır. Başarıyı bir ihtiyaç olarak tanımlamak kesinlikle yanlış olmayacaktır. Yaptığımız en ufak bir iş için bile başarıya odaklı bir şekilde özveride bulunursak, bu genel hayatımızın seyrini önemli ölçüde etkileyecektir. Bu nedenle yaptığımız her işi dünyanın en önemli işiymiş gibi yapmalı ve başaracağımıza her daim inanmalıyız.

Başarmak için öncelikle buna inanmamız gerekiyor. Eğer bir işi başaracağımıza inanmıyorsak, zaten 1 – 0 mağlup olarak o işe başladık demektir. Öncelikle bu işi başaracağımıza kesinlikle inanmalıyız ve daha sonra bu yolda neler yapacağımıza karar vermeliyiz. Yolları denemeli ve hiçbir zaman vazgeçmeden, bıkmadan, usanmadan ve inancımızı kaybetmeden bu işi başarmaya odaklanmalıyız.

Gelelim başlığımıza… Dünya üzerinde başarılı olmuş ve tarihe adını yazdırmış kişiler göz önüne alınarak araştırmalar yapılıyor ve bir kişilere yol gösterici olması adına sonuçlar elde ediliyor. İşte bu amaçla belirlenmiş, başarılı insanların ortak noktaları adlı araştırmadan çıkan sonuçlar: Sürekli farklı işlerle meşgul olmak.

"Sürekli yaptığınız bir işi yaparak başarılı olmuş sayılmazsınız."

Yapmanız gereken bu işi birkaç seviye daha yukarıya taşımaktır. Hep aynı yolu kullanmak belki de görmediğiniz daha kısa bir yola sahip olabilir.

"Hayır! demeyi bilmeniz gerekiyor."

Elbette her şeye muhalefet olun demek değil, bu hayır! Eğer bir görüşün yanlış olduğundan eminseniz ve size zarar vereceğine, başarı odağınızın kayacağına inanıyorsanız, hayır demekten çekinmemelisiniz.

"Her kararda önce kendine güvenmek ve ne istediğini, kim olduğunu iyi bilmek."

Bir karar alırken, önce bunu gerçekten istediğinizi, neden istediğinizi ve bu işin üstesinden geleceğinizi bilmeniz ve kendinize güvenmeniz gerekiyor. Elbette ki, bu güven öyle körü körüne bir güven değil. Sizi siz yapan bir güven olmalıdır.

"Kişisel iletişim ağları oluşturmak."

Sosyal olmak da, başarı getiren önemli bir roldür. Bu noktada size başarmak istediğiniz işte yardımı ve faydası olacak kişiler ile kişisel bir iletişim oluşturmanız gerekiyor.

"İyi şans yaratmak."

Evet, şans da başarmak istediğiniz konuda önemli bir etken. Ama bu şansı kendiniz yaratırsınız, başkası size bu şansı vermez. Şanssız olduğunu düşünmek veya size bir şans tanınmadığını söylemek hiçbir zaman bir bahane olmamıştır. Bir şeyi gerçekten istiyorsanız, onu başarmak için kendi şansınızı kendiniz yaratmalısınız.

"Pes etmeden, sonuna kadar gitmek ve dirençli olmak."

Kimse zirveye kolay ulaşmaz. Kolay ulaşan insanlarda emin olun orada kalıcı değil, geçicidir. Bu nedenle zirveye tepeden inmeye çalışmak yerine tırmanmalısınız. Bu aşamanın hiç kolay olmadığını biliyorum. Ama bu aşamada yılmadan mücadele ederseniz, zirvedeki yerinizi o kadar sağlama almış olursunuz.

"Büyük hatalar yapmak."

Tarihe adını yazdırmış olan kişiler de hatalar yapmıştır ama bu hataların telafisi yok değildir. Yaptığınız hatayı düşünüp durmanız sizi ileriye değil, geriye götürecektir. Bu nedenle hatanın nereden kaynaklandığını bulmalı ve daha sonra bu hatayı yinelemeden başarıya koşmalısınız.

"Akıl hocalarına danışmak."

Tarihte herkesin danıştığı veya esinlendiği kişiler vardır. Yaptığınız işte başkalarından akıl almak kesinlikle kötü bir durum değildir. Akıl akıldan üstündür demişler. Bu nedenle size akıl hocası olabilecek kişilere danışmanız, bir nebzede olsa işinizin kolaylaşmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder