27 Kasım 2014 Perşembe

iPhone Kullanıcıları için Püf Noktaları

Akıllı telefon pazarının en güçlü rakiplerinden birisi hiç şüphesiz iPhone ile Apple şirketi. Android işletim sistemine karşı iOS ile rakipleri karşısında dimdik durmayı hemen her iPhone modeli ile sağlasa da, Steve Jobs sonrasında Apple'da işler pek yolunda gitmiyor gibi. Örneğin iPhone 6 Plus ile Apple fanatiklerinin birçoğundan beğeni yerine olumsuz yorumlar aldı. Çünkü Apple hiçbir zaman büyük ekranlı akıllı telefon çıkartmamalı ve iki farklı modeli aynı anda piyasaya sürmemeliydi.

Tüm bunlara rağmen Apple geçtiğimiz hafta rekorlarına yenilerini ekledi. Teknoloji devi Apple'ın piyasa değeri iPhone 6 satışları ve şirketin Çin potansiyeli nedeniyle 700 milyar dolara yükseldi. Bu şekilde piyasa değeri 700 milyar doları aşan ilk şirket oldu. Şu anda dünyada 19 ülkenin ekonomik büyüklüğünü geride bırakmış oldu.

Bazı iPhone kullanıcıları büyük bir fanatiklikle cihazlarını kullanmaya devam ediyor. Fanatik iPhone kullanıcıları bir yana yeni iPhone kullanıcıları için bazı püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşte iPhone kullanıcıları için püf noktaları:

  • Cihazınızı şarj ederken uçak modunu açarsanız, 2 kat daha hızlı şarj olur.
  • iPhone'da en kolay adres bulma yolu Foursquare'dir. Gireceğiniz yerin adını yazın ve çıkan sonuçtan haritaya dokunun. Daha sonra Foursquare içinde açılan haritada sağ üstten "yönlendirmeler" bölümüne basın ve böyle Apple Maps'e direkt bağlanmış olursunuz. Bu şekilde de kolayca gideceğiniz yere gidersiniz.
  • Hesap makinesinde yanlış yazdıysanız, parmağınızı soldan sağa doğru kaydırırsanız son basamağı silersiniz.
  • Çocuklar cihazınızla oynarken Genel Ayarlar'dan Erişilebilirlik menüsünden Güdümlü Erişim'i aktifleştirin. Diğer uygulamalarınızın açılmasını istemiyor ve bir şeylerin yanlışlıkla silinmesini istemiyorsanız, Güdümlü Erişim sayesinde hangi tuşlara basabileceğini seçebilir ve bu şekilde telefonunuzdaki bilgileri koruyabilirsiniz.
  • Kulaklığınızı kullanarak fotoğraf çekebilirsiniz. Kulaklığınızın üstündeki volume + tuşuna basarak kamera modundayken fotoğraf çekebilirsiniz. Selfie meraklıları için şahane bir bilgi…
  • Telefonunuzun kilidini açmadan kamerayı çalıştırabilirsiniz. Her tür Bluetooth klavye ile telefonunuzu ya da iPadinizi kullanabilirsiniz.
  • Pusula uygulamasının içinde gizli bir seviye ölçer vardır. Pusula uygulaması açıkken ekranı sağa sola kaydırırsanız seviye ölçer uygulamasını açabilirsiniz. Yüzeyin düzlüğü hakkında bilgi almak için bu seviye ölçeri kolayca kullanabilirsiniz.
  • Herhangi bir uygulamada en tepeye bir kere basarsanız ekran otomatikman en üste döner. Twitter, Facebook veya maillerinizi kontrol ederken çok aşağıya inmişseniz, bu özellik ile en tepeye geri dönersiniz.
  • Gece daha rahat kullanım için renkleri ters çevirebilirsiniz. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Renkleri Ters Çevir Alt menüye klasör koyabilirsiniz.
  • Yazı yazarken space tuşuna 2 kere basarsanız otomatik olarak cümlenin sonuna nokta koyar ve yeni cümleye geçmek için bir boşluk bırakır.
  • Dinlediğiniz müziği kulaklığınızdan kontrol edebilirsiniz. Sesini azaltmak ve arttırmak için kullandığını tuşun ortasına bir kere basarsanız, müzik durur. İki kere basarsanız bir sonraki şarkıya geçer. 3 kere basarsanız bir önceki şarkıya geçirir.
  • Üste çıkan bilgilendirmeleri sola doğru kaydırarak silebilirsiniz.
  • Şarjınız daha uzun gitsin diye arka plandaki uygulamaların yenilenmesini kapatın. Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulamaları Yenile… Uygulamaların hepsini veya bir kısmını kapatabilirsiniz.

iPad için bir bilgi de olsun istedim ve iPad klavyesini tam ekranı doldururken başparmağınızla tutup yanlara ayırırsanız, klavye iki yana bölünecektir ve iki elle rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder