23 Temmuz 2014 Çarşamba

Apple Kârı Beklentilerin Üzerinde

Şirketleri, 2014 üçüncü karlarını açıklıyor. Apple, hemen her yıl olduğu gibi beklentilerin üzerine bir kar açıkladı. Mac ve iPhone satışları ile Apple, üçüncü çeyrek dönem karını % 12 oranında arttırarak 7.75 milyar dolara yükseltti.

iPad talebinin düştüğü Apple'da, Mac ve iPhone satışlarının artması bu farkı tefli etmişe benziyor. Apple'ın karına yönelik beklentiler 7,5 milyar dolardı. Yani hisse senedi başında 1,23 dolar olacaktır. % 12 oranında artış 7,75 milyar dolarlık kar getirdi. 28 Haziran gününde mali yıl üçüncü çeyreğinin sona erdi ve Apple üçüncü çeyrekte 35,2 milyon iPhone, 4,4 milyon Mac satışı gerçekleştirdi.

iPhone satışları bir önceki yıla göre %13, Mac satışları ise % 18 fazla gerçekleşti. Bu satışlar Apple şirketinin gelirinin % 6 oranında artarak 37,4 milyar dolara ulaşmasına yardımcı oldu. iPad satışları ise üst üste ikinci çeyrekte de geriledi ve 13,3 milyona düştü. Bu veriler sonrasında Apple hisseleri New York'te % 1 civarında bir kazanç kaydetti.

Bildiğiniz gibi Microsoft şirketi, Nokia'nın cep telefonu birimini satın aldı. Buna rağmen Microsoft şirketinin mali yıl dördüncü çeyreğindeki karı düştü. Ayrıca şirketin bilgisayar ve yazılıma yönelik kurumsal taleplerin arttığı da biliniyor.

Microsoft, Nokia faaliyetlerini 7,33 milyar dolara satın aldı. Şirketin bu satın alması net karın % 7,1 oranında düşmesine neden oldu. 30 Haziranda sona eren mali yıl dördüncü çeyreğinde 4,61 milyar dolar net kar elde edildi. Şirketin Nokia ile bağlantılı kalemleri ve vergiler hariç hisse başına kar ise 66 sent oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder