9 Temmuz 2015 Perşembe

Akıllı Telefonların Şarj Ömrü İçin Neler Yapılabilir?

Lise öğrencilerinden iş adamlarına kadar her kesimde akıllı telefonlar kullanılıyor. Akıllı telefonlarda hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra, birçok eğlence amaçlı oyun ve uygulama da yükleniyor. İnternet bağlantısı, kapatılmayan uygulamalar akıllı telefonların şarjlarının kısa sürede bitmesine neden oluyor. Akıllı telefonların şarj ömrü bir günü bile bulmuyor. Neredeyse her an her dakika şarj etmek gerekebiliyor.

Bu durum kullanıcıları rahatsız ederken, uzmanlar tarafından da şarj sorunlarının tespit edildiği akıllı telefonlar geçer not alamıyor. Herkes şarjının daha uzun süre gitmesini, bir kafede otururken dahi telefonu şarja takma gereksinimi hissetmemek istiyor. Fakat sosyal medya ağlarında uzun süre gezinmek, fotoğraf çekimi, oyun oynamak, ulaşımla ilgili uygulamalar şarj ömrünü kısaltıyor. Akıllı telefon alırken şarj ömrü artık her şeyden önemli olarak görülüyor. Herkesin ortak sorunu olan bu şarj ömrü meselesini birkaç program yüklemesi ile çözmeye çalışılıyor.

Battery Doctor 

Şarj ömrünü uzatmak için kullanılan programlardan biri olarak görülüyor. Bu uygulama telefonun ne kadar şarj süresinin kaldığını tahmin ederken aynı zamanda gereksiz yere açık kalan, şarj yiyen uygulamaları kapatıyor. Google Play vb. mağazalardan ücretsiz indirilen telefonlar şarj ömrünüzü normalin üzerine çıkarabilirsiniz.

Du Battery Saver 

Bu uygulama ücretsiz bir uygulamadır. Geri planda açık kalan, şarj ömrünü kısaltan uygulamaları kapatır. Aynı zamanda sağlıklı şarj etme aralıklarını sizin için belirleyerek telefonun pil ömrünü uzatıyor. Kalan pil ömrünün ne kadar süre dayanacağını da kullanıcıya bildiriyor.

Juice Defender 

Akıllı telefonlarda güç kaybını önlemek için kullanılan popüler ve ücretsiz bir uygulamadır. Bugüne kadar 7 milyon kişi tarafından indirilip, kullanılmıştır. Özel fonksiyonlara sahip uygulama geri planda kalan uygulamaları kapatarak şarj tüketimini azaltmayı amaçlamaktadır.

Easy Battery Saver Bu uygulama sizin seçmeniz için 5 seçenek sunmaktadır. Normal Mode, General Power Saving Mode, İntelligent Power Saving Mode, Super Power Saving Mode ve Advanced Customized Mode seçeneklerden kendiniz için en uygun olanı seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Battery Widget Reborn 

Ücretsiz bir uygulama olan Battery Widget Reborn, popüler şarj ömrü uzatan uygulamalar arasında yer almaktadır. Pilin kalan süresi, sıcaklığını ve voltajını kullanıcıya bildirmektedir. Çalışan uygulamaların da ne kadar şarj tüketeceğini hesaplayarak kullanıcıya göstermektedir. Bazı markalar şarj sorunu şikâyetleri için özel yöntemler geliştirmiş ve bunu müşterileriyle paylaşmışlardır.

HTC Markası Tarafından Önerilen Şarj Etme İşlemi 


Şarj sorunu yaşayanlar için öneride bulunan HTC uzmanları, müşterilerinin şarj problemlerine karşı bir yöntem geliştirdiler. Cihazı açtıktan sonra 8 saat aralıksız ve şarjdan çıkarmadan şarj etmelerini söylediler. Ardından telefonu kapatıp 1 saat kapalı bir şekilde şarj etmeleri gerektiğini belirttiler. 1 saat sonra telefonu şarjdan çıkarıp 2 dakika beklettikten sonra 1 saat daha şarjda tutarak batarya ömrünü uzatacaklarını, şarjın daha uzun süre dayanacağını bildirdiler.

Programsız Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri 


Program kullanmadan şarj süresini uzatmak için birkaç basit yöntem almalısınız. Öncelikle ekran parlaklığını en üst seviyede tutmayın. Kullanırken orta, uyurken veya telefonu kullanmadığınız zamanlarda ekran parlaklığını sıfırda tutun. Titreşim özelliği çok gerekli değilse kapatın. Gündüz ve aydınlık ortamda fotoğraf çekerken flash kullanmayın. İnternet bağlantısı ve GPRS gibi bağlantılar şarj ömrünü kısaltır. Kullanmadığınız zamanlarda internet bağlantısını kapalı tutun. Oyun gibi birçok uygulamayı kullandıktan sonra geri planda açık bırakmayın. Geri planda açık kalan uygulamaları kapatmamak şarj ömründen yemektedir. Bu nedenle şarjınız hiç beklemediğiniz bir anda bitebilir. Telefonunuzu son sürüme güncellemek şarj ömrünü uzatacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder