27 Ağustos 2014 Çarşamba

Dünyanın En Pahalı Yiyecekleri

Amaç bazıları için karın doyurmanın dışında. Gösteriş, lüks yaşantının gerektirdikleri gibi nedenlere bağlanıyor. Dünya üzerinde milyonlarca insan bir yudum su, bir lokma ekmeğe muhtaç iken ve bulamadığı için ölürken, bu yiyecekleri görmek ve bu yiyecekleri yiyen insanlar olduğunu bilmek biraz sinir bozucu.

Dünyada açlık sınırının çok altında yaşayan milyonlar kişi var. Ama dünyanın en zengin insanı olarak adlandırılan kişilerde. Bu kişiler bu kadar zengin ve fakir olduğu için suçlu mu? Elbette böyle bir düşünce söz konusu olamaz ve sonsuza kadar tartışılabilir. Yorumları sizlere bırakarak bu yiyeceklerle sizleri tanıştırmak istiyorum:

Matsutake Mantarı


Mantarların kralı diyebilirsiniz. Bu mantarın yalnızca 1 tanesi için 95 – 950 dolar arası ödemeniz gerekiyor. Diğer mantarlardan farkı ise çok zor koşullarda yetişmesi ve toplandığı yerde tekrardan yetişmemesi.

Samundari Khazana


Denizden babam çıksa yerim diyorsanız, bunun karşılığını da ödemek zorundasınız. Ama bu sefer biraz pahalıya mal olabilir. Londra'da Bombay Brasserie'de yiyebileceğiniz bu yemek deniz ürünlerini içeriyor ve değeri 3200 dolar. İçerisinde ıstakoz, havyar ve deniz salyangozu var. Aynı zamanda yenilebilir altın ile servis ediliyor.

Densuke Karpuzu


Yaz gelince vazgeçilmeziniz olan ve tane 1 lira diye bağıran pazarcılardan farklı olan bu karpuzun değeri tam olarak 6300 dolar. Japonya'nın Hokkaido adasında yetişen ve yılda yalnızca 10 bin adet üretilen bu karpuz diğer karpuzlardan daha lezzetli imiş.

The Golden Opulence Sundae


Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en pahalı tatlısı olarak karşımıza çıkan bu tatlının değeri tam olarak 1000 dolar. Manhattan'da Serendipity 3'de satılan bu tatlı, Madagaskar vanilyası, 5 top Tahiti vanilya soyası dondurması, dünyanın en pahalı çikolatası olan Amedei Porceleana'yı içeriyor. Son olarak tepesine de bir 24 karatlık altın konduruluyor.

Kobe Sığır Eti


Dünyanın en yağlı eti olma özelliğine sahip olan bu et, Japonya'da Wagyu sığırlarından elde ediliyor. Etin lezzetini veren yağ, sığırların sürekli hareketsiz kalması ile sağlanıyor ve özel bir bira ile besleniyorlar. Ayrıca hayvanın vücudunda yağın homojen dağılımı için de masaj yapılıyor. Kilosu tam olarak 1000 – 1500 dolar arasında değişiyor.

Knipschildt Chocolatier


Tanesi 250 dolar olan bu çikolatayı almak için ön sipariş vermeniz gerekiyor. Çünkü bu çikolatalar, Valrhona kakaosu içeriyor.

Essen Sandviçi


Bir sandviç nasıl pahalı olabilir ki diye sorgulamayın. Diğer sandviçlerde olduğu gibi jambon, yumurta içermesinin yanı sıra içerisinde bulunan trüf mantarı onu pahalı yapan malzeme. Tam olarak 200 dolara bu sandviçin tadına bakabilirsiniz. Karnınızı doyurur mu, işte orası malum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder